Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2013, 16:53   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Mayonez





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


§ Kavanozve blendırın ağzı dahil tüm malzemelerin buzdolabında 1 saat kadar beklemişolması gerekiyor. Bunun amacı yoğun kıvamda ve kullanıma hemen hazır birmayonez elde etmek. Ben acelem olduğunda derin dondurucuda birkaç dakikabekletiyorum yeterli oluyor.
§ ağzıdar bir kavanoz kullanmak.
§ yumurtayısarısını dağıtmadan kavanoza kırmak.

Malzemeler:
§ 1adet yumurta
§ 1su bardağı sıvı yağ
§ 1yemek kaşığı sirke
§ 1yemek kaşığı limon suyu
§ yarımçay kaşığı tuz

Tarif:
Yumurtayı yarım litrelik ağzı dar bir kavanoza sarısını dağıtmadan dikkatlice kırın. Yağ,sirke,limonsuyu ve tuzu da ekleyip blendırı kavanozun dibine değecek şekilde yerleştirin.
En yüksek devirde çalıştırıp ilk 10 saniye hiç kıpırdatmayın. Kavanozun yarısı mayonez kıvamı alana kadar hareket ettirmeyin. Blendırı yavaşça yukarı çıkarıp üsteki malzemelerin de karışmasını sağlayın.
Son kez blendırı kavanozun dibine kadar değdirip iyice karışmasını sağlayın.
5 dakikada harika ev yapımı mayonezimiz hazır. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Yarım litrelik kavanozun yarısından biraz az mayonez elde ediliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan