Geleneksel şiş kebap, hem protein hem de vitamin almanı sağlayan, hazırlaması oldukça basit ve sağlıklı bir yemektir...
Yağsız et ya da balığı çeşitli sebzelerle beraber şişe geçirerek lezzetli soslar eşliğinde az kalorili ve sağlıklı bir ziyafet hazırlayabilirsiniz...
Şiş kebap hazırlamak için sadece birkaç dakikaya ihtiyacınız var. Lezzet seviyesi ise tamamıyla hayal gücünüze bağlı...
Birinci adım
Tahta şişleri kullanmadan 20 dakika evvel ılık suyun içinde bekletin. Öylece nemli tahta ateş alıp kebap zevkinizi mahvetmeyecek.
İkinci adım
Şişteki sebze parçalarının boyutlarının boyutu etlerle orantılı olmalı. Karides ve istiridye çabuk piştiğine göre meyve ve sebze parçaları da daha küçük olmalı. Kuşbaşı tavuk ve dana ise daha büyük parçalarla kombinlenmeli.
Üçüncü adım
Şişleri ızgaraya koymadan evvel sos içinde marine edebilirsiniz. Etleri iki saat, deniz ürünlerini ise yarım saatten fazla sosta bekletmeyin. Ya da şişleri ızgaraya koymadan evvel ve pişirirken sos dökebilirsiniz. Şişleri marine etseniz de etmeseniz de üzerine sos gezdirmelisiniz.
Dördüncü adım
Izgaranın sıcaklığı orta derecede olmalı. Etlerin içini pişirmeden dışını yakacak kadar sıcak olmamalı ve parçaların dışını karamelize edebilmeli.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.