Fajıta (Meksika Mutfağı)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 kg dana bonfile veya piliç göğsü
500 gram soğan
750 gram renkli biber
6-8 dal taze soğan
Birkaç diş sarmısak
Fajita baharatı Servis için:
12 adet 12 cm çapında unlu tortilla
1 çorba kasesi rendelenmiş
kaşar peyniri
1 çorba kasesi picante sos
1 kase siyah barbunya püresi Fajıta Yapılışı:
İNCE dilimlediğiniz etleri, fajita baharatı ile 1-2 saat marine edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin. Jülyen doğranmış sebzeleri ve ikiye ayrılmış sarmısakları ekleyin. Sebzeler canlılığını koruyacak şekilde pişirin. Sıcak döküm tavaya (orjinal Meksika tavasıdır. Elinizde böyle bir malzeme yoksa, yapışmaz yüzeyli tava da kullanabilirsiniz) malzemeleri dizin. Servisten önce üzerine hazır fajita sos gezdirin. Tortilla, rendelenmiş kaşar peyniri, picante sos ve barbunya püresi eşliğinde servis yapın. |