Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2013, 17:24   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dana Piroşki (Rus Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

250 gram dana kıyma
1 büyük boy soğan
Yarım diş sarmısak
Yarım çorba kaşığı karabiber
Yarım çorba kaşığı tuz

Krep için:

2 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz

Krep hamurunun panesi için:

2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ

Süslemek için:

Halka doğranmış dolmalık kırmızıbiber
1 yaprak roka
1-2 dal maydanoz
Yarım çorba kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Dana Piroşki Yapılışı:

KIYMAYI tencereye alın. Soğanı mikserde püre haline getirin. Sarmısağı ince kıyın. Daha sonra tencereye ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte 1 saat kavurun. Karabiber, tuz, kırmızıbiber ve kırmızı pulbiberi ekleyerek 1-2 saniye karıştırıp ocaktan alın. Krep hamurunu hazırlamak için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu çırpma teli ile 10 dakika çırpın. Başka bir tencereye tel süzgeç ile süzün. Sıvıyağı fırça ile tavaya sürün. Hamuru daha sonra tavaya dökerek kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayın. Soğuyan harcı avuç içinde sıkarak kreplerin içine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo yapın. Önce yumurta daha sonra galeta ununda paneleyin. Fritözde kızartıp sıcak olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan