Kievski (Rus Mutfağı)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
200 gram tavuk göğsü
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz beyazbiber
1 çay kaşığı tarhun
1 çay kaşığı tuz
Bir buçuk çorba kaşığı kievski yağı Kızartmak için: Sıvıyağ Pane harcı için:
Yarım su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu Kievski Yapılışı:
TAVUK göğsünü et döveceği ile parçalamadan inceltin. Zencefil, toz beyazbiber, tarhun ve tuz ile harmanlayın. Tavuk göğsünün ortasına kievski yağını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Derin dondurucuda 2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan çıkardığınız tavuk göğsünü sırayla un, yumurta ve galeta ununda paneleyin. Kızdırdığınız sıvıyağda 15 dakika pişirin. Daha sonra kağıt havlu üzerine alın. Ispanak püresi, patates salatası ve haşlanmış patatesle servis yapın. |