Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2013, 17:35   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Savore (Yunan Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

1 adet kuzu ciğeri
Tuz, karabiber, un
Zeytinyağı
Taze biberiye
Sulandırılmış üzüm sirkesi

Savore Yapılışı

Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Kevgire aktarıp, akan suyun altında yıkayın. Suyun süzülmesi için bir süre kevgirde bekletin. Üzerine tuz, karabiber ve un serpin. İyice harmanlayıp, unun ciğerlerin her yerine bulaşmasını sağlayın. Yeterince zeytinyağını tavaya aktarın. Zeytinyağı kızdığında ciğerleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış ciğerleri tavadan çıkardıktan sonra bir kısmını tek sıra olacak şekilde başka bir kaba aktarın. Üzerine bir sıra halinde taze biberiye dizin. Tekrar ciğer dizin. Bu işlemi en üstte taze biberiye olacak şekilde tamamlayın. Ciğerleri pişirdiğiniz yağı biberiyelerin üzerine dökün. Biberiyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su katılmış üzüm sirkesini ilave edin. 1 gün bekletip, soğuk servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan