Etimek Salatası
Malzemeler
1 paket etimek
2 adet orta boy havuç
1 adet kabak
yoğurt
sarımsak
4-5 adet kornişon turşusu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet haşlanmış yumurta
dereotu
tuz,karabiber,pulbiber Yapılışı
Öncelikle havuçlarımızı ve kabaklarımızı rendeliyoruz. Bir tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz Havuçları 3-4 dk kavuruyoruz sonra içine kabakları ekliyoruz, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. Sotelenen havuç ve kabağı kenarda soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan taratora halka halka doğradığımız kornişon turşularını ekliyoruz. Borcam alıyoruz etimekleri bir kaba hazırladığımız sarımsaklı yoğurda(ekmeklere göre hazırlayın) etimek ekmeklerini batırarak borcama diziyoruz bir sıra sonra taratoru ekliyoruz üzerine tekrar yoğurtlu etimek ekmeklerini ekliyoruz. Üzerine yoğurdu ekliyoruz. Süslemek için dereotu ve haşlanmış yumurtayı kullanıyoruz. Afiyet olsun. |