Otlu-Peynirli Karpuz Salatası
Malzemeler:
Akdeniz Yeşilliği 160 GR
Salatalık 35 GR
Çilek 30 GR
Taze Nane Yaprakları 2 GR
Kabak Çekirdeği 3 GR
Van Otlu Peynir 60 GR
Balzamik Sirke 1 cl
Zeytinyağı Sızma 2 cl
Karpuz 300 GR Yapılışı:
Balzamik sirkesi ve zeytinyağı mikserde özleşinceye kadar karıştırılır. Kabak çekirdekleri yağsız tavada kavrulur, kenara alınır. Karpuz kabuğundan ve çekirdeklerinden ayrılıp, küp küp doğranır. Otlu peynirde aynı büyüklükte doğranır. Bir karıştırma kabının içinde yıkanıp ayıklanmış yeşillikler, salatalık, çilek, taze nane hazırlanan balzamikli zeytinyağı ile harmanlanıp servis tabağına alınır. Üzerine doğranmış karpuz ve peynirler konulur. En üstüne de kavrulmuş kabak çekirdeği serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. |