Ekşili Malhıta Çorbası
Malzemeler
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1ad. küçük boy patlıcan
* 2 yaprak pazı
* 1 limon
* 5 diş sarımsak
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* tuz ve nane Yapılışı 1-) Kırmızı mercimek iki kez soğuk suda yıkanarak tencereye konur. Mercimek seviyesini 4-5cm. geçecek kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlamadan önce oluşan köpükler alınarak, küçük doğranmış patlıcan ve pazı eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 2-) Tencerenizi ocağa koyun. Basınç gösterge çubuğunda 1.halka görünene kadar bekleyin. Daha sonra tencerenizi en küçük ocağa alarak 5-6dk. I.seviyede pişirin. Ocağın altını kapatın ve basınç gösterge çubuğu normal düzeyine inene kadar musluk altında tencerenizi soğutun. 3-) Tencerenin kapağını açın, içine limon suyunu (veya arzunuza göre nar ekşisi) ekleyerek 5dk. daha tencere kapağı açık olarak kaynatın. 4-) Tencerenin altını kapatın. Çorbanın içine 3 diş dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyin. Kalan 2 diş sarımsağı 2-3'e bölerek kızdırdığınız yağda pembeleşinceye kadar çevirin ve çorbaya ekleyin. Çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun. |