Ciğerli İç Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemesi:
500 gr kuzu ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
Tuz, karabiber Tarifi:
• Bir tencerede tereyağını eritin.
• Önce çam fıstıklarını kavurun.
• Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin.
• Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın.
• Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın.
• Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
• 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.
• Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın.
• Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |