Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2013, 17:15   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çilekli Volovan





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
10 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
200 gr çilek

Sos İçin
250 ml süt
3 çorba kaşığı toz şeker
20 gr mısır nişastası
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
20 gr un
1 paket şekerli vanilin

Yapılışı
Fırını 200 derecede ısıtın. Öncelikle volovanları hazırlamak için 5 adet milföyden büyük kalıp ile kalp şeklinde parçalar kesin. Kalan milföylerden de küçük kalp kalıpla parçalar kesin. Büyük kalp şeklinde kestiğiniz hamurun üzerine küçük parça kalpleri yerleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Milföyleri aralıklarla tepsiye yerleştirin ve iç kısmı hariç üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Kabarıp üstü iyice kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Pastacı kreması için vanilya ilave edilmiş sütü sos tenceresinde kaynatın. 3 çorba kaşığı tozşeker ile 2 yumurtanın sarısını cam bir kapta 5 dakika boyunca çırpın. Mısır nişastası ile unu eleyip, bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca yarım su bardağı kadar kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğumuş milföylerin içini pastacı kremasıyla doldurun ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Pudra şekeri dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet