Ekşili Pırasa
Malzemeler
-1 kg pırasa
-3 soğan
-3 diş sarımsak
-Yarım bardak zeytinyağ
-1 kaşık salça
-Yarım demet maydanoz-dereotu
-1 çay kaşığı toz şeker
-limon
-Tuz Yapılışı 1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır. 2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur. 3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez). 4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur. 5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür. Afiyet olsun. |