Buğdaylı Sebze Yemeği
Malzemeler
>> 1 su bardağı buğday, haşlanmış
>> 2 yemek kaşığı zeytinyağı
>> 1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası
>> 1-2 patates
>> 1-2 havuç
>> 3-4 kereviz sapı
>> tavuk eti veya kuşbaşı et
>> su veya et suyu
>> tuz, karabiber Yapılışı
Haşlanmış tavuğu doğrayıp zeytinyağında çok az kavurun. Salçayı ekleyip bir iki kez karıştırın. Doğradığınız sebzeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşladığınız buğdayı suyu ile ilave edip karıştırın. Bir miktar daha (sebzelerin çok az üzerine çıkacak kadar) kaynar su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip pilşmeye bırakın. Pişerken su az gelirse kaynar su ekleyin. Afiyet olsun. |