Katmer Poğaça
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
bir su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un Aralarına sürmek için:
1 su bardağı erimiş margarin Yapılışı
Süt şeker ve maya eritilir. Tuz ilave edilip aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur bir saat mayalanmaya bırakılır iki katı olana kadar oda ısısında. Mayalanmış hamur 20 eşit bezeye bölünür. Her beze tabak büyüklüğünde merdane ile açılır ve aralarına margarin sürülüp 10 kat üst üste tabak kadar açılmış bezeler araları yağlanarak konur en üsttekine yağ sürülmez, diğer on beze de aynı sekilde yapılır.
Açılmış olan hamurlar yufka büyüklüğünde açılır. Tepside 1-2 saat daha dinlenmeye bırakılır ve kabardıktan sonra yumurta sarısı sürülüp 200 derecede yaklaşık 10 dakikada pişirilir. Afiyet olsun. |