Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2013, 18:30   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domates Soslu Mantı




Malzemeler
400 gr hazır mantı
5 litre su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
4 domates
1 su bardağı domates suyu
1 çorba kaşığı taze adaçayı
1 kahve fincanı krema
50 gr parmesan peyniri
Tuz
karabiber

Yapılışı
Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın.
Mantıları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Mantıları süzün. Zeytinyağının yarısı ile karıştırıp tatlandırın.
Domateslerin kabuklarını soyun.
Dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin.
1 santim kalınlığında uzun şeritler halinde kesin.
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın.
Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın.
Kıyılmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar (rengi dönmeden) kavurun.
Domates suyunu ekleyin ve boza kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirin.
Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Küçük doğranmış adaçaylarını ekleyip bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
İyice çırpılmış krema, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın.
Mantının üzerine domatesli sosu gezdirerek dökün.
Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyip sıcak yada ılık servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan