Erikli Turta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2,5 su b. un
125. gr. tereyağı
1 su b. toz fındık
2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 pk. kabartma tozu
1 tatlı k. tarçın
yarım kg erik Yapılışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Toz fındığı, toz şekeri, kabartma tozunu ve ve tarçını ilave ediyoruz. Harmanladıktan sonra ortasını havuz gibi açıyoruz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ortaya koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Ortadan başlayarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına hamuru koyuyoruz ve elimizle yayıyoruz. Elimiz hamura yapışmasın diye arada suya batırıyoruz. Erikleri ikiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Hamurun üzerine, çekirdek yuvaları aşağı bakacak şekilde diziyoruz. Üstüne az toz şeker, az tarçın serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. |