Bezeli Şeftalili Hafif Tatlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 lt süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya ÜZERİ İÇİN:
4 şeftali
1 çay b. toz şeker
1 su b. su
2 çorba k. nişasta SÜSLEMEK İÇİN.
yumurta bezesi
yeşil fıstık Yapılışı
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, pirinç ununu, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Muhallebiyi kup bardaklara paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Şeftalileri soyuyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz. Şeftalileri doğrayıcıya koyuyoruz. Üzerine nişastayı, şekeri ve suyu ilave ederek püre haline getiriyoruz. Püreyi tencereye döküyoruz ve kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve kuplara paylaştırıyoruz. Soğuyunca üzerini beze ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |