Şantili Vişneli Ekmek Kadayıfı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
yarım ekmek kadayıfı
7 su b. toz şeker
1,5 lt su
1 kase vişne ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık Yapılışı
Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu tencereye döküyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbetten kepçeyle alarak ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Vişneyi ayrı bir tencerede suda kaynatıyoruz. Biraz şerbet döktükten sonra vişnenin de bir kısmını da suyuyla beraber ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi, şanti torbasına dolduruyoruz ve ekmek kadayıfının üzerine sıkarak süslüyoruz. Yeşil fıstık serpiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun. |