Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2013, 15:27   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
6 şeftali
1 su b. toz şeker
1 kabuk tarçın
12 dilim tost ekmeği

KARAMELİ İÇİN:
5 çorba k. toz şeker
yarım limon
1,5 su b. su

Yapılışı
Ekmekleri su bardağı ağzıyla kesiyoruz. Yuvarlak kısımları fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. İkiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına toz şekeri döküyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerine atıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Karameli için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Ocağın altını kısık olarak açıyoruz. Yarım limonu çatala batırıyoruz ve şekerin üzerinde gezdiriyoruz. Şeker iyice eriyip rengi çıkınca suyunu ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz. Üzerine karamelli su gezdiriyoruz. Üstlerine şeftalileri diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına kaymak veya dondurma koyup fıstık serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet