Vişneli Elma Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
6 orta boy elma
3 su b. vişne suyu
6 karanfil
3 çorba k. toz şeker
1 kabuk tarçın
1 su b. dövülmüş fındık
1 Rulo kaymak SÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. LEMEK İÇİN:
yeşil fıstık
taze nane Yapılışı
Elmaların ortasını elma oyacağı ile çıkartıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz, tencereye bütün olarak diziyoruz. Üzerine birer tane karanfil batırıyoruz. Toz şekeri üzerine gezdiriyoruz. Vişne suyunun tamamını döküyoruz ve tarçını koyuyoruz, üzerine bir tabak kapatıp (elmalar oynamasın diye) kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz. Ortalarına fındık dolduruyoruz, üzerlerine birer dilim kaymak koyuyoruz. Fıstık ve vişne ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. |