Tırtıl Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
yarım çay b. irmik
2 yumurta
yarım pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ ŞERBETİ İÇİN
3 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim limon Yapılışı
Şerbet malzemelerini tepside kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sütü ve sıvıyağı bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz. İrmiği ve kabartma tozunu koyuyoruz. 9 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Merdaneyle hamurumuzu açıyoruz. Önce uzunlamasına parmak boyunda şeritler kesiyoruz. Şekilli bıçağımızla şeritleri parmak parmak kesiyoruz. Hamurları kızgın sıvıyağda kızartıyoruz ve soğumuş olan şerbete alıyoruz. Şerbet içindeyken karıştırıyoruz ve tabağa alarak servis ediyoruz. Afiyet olsun. |