01 Kasım 2013, 17:45
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Peçete Böreği Tarifi
Malzemeler - 3 adet yufka
3 adet pırasa
4 adet havuç
1 adet patates
250 gram ıspanak
Birkaç dilim sucuk
1 şişe soda
1 kahve fincanı + 2 çorba kaşığı
sıvıyağ
1 kahve fincanı su
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Çörekotu, susam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Peçete Böreği Yapılışı Yufkaların her birini, 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üçgenleri ikişer ikişer ayırın. Ayrı bir yerde, pırasaları kibrit çöpü biçiminde doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Havuçları ortadan ikiye bölüp, ince kısımlarını rendeleyin ve pırasaya ekleyin. Tuz ve kesmeşeker ilave edin. Rendelenmiş patates, ıspanak, karabiber katıp, 1-2 dakika daham kavurun ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Havuçların ayırdığınız kalın bölümünü 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Çok az haşlayın. Ortasını oyun. 1 kahve fincanı su ve sıvıyağı karıştırın. Ayırdığınız ikili üçgen yufkalardan birinin üzerine yağlı karışımından sürün. İkinci üçgeni üzerine kapatın. Sebzeli harçtan ve dilimlenmiş sucuktan koyun. Kalın sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Üzerine bir şişe soda dökün. 10 dakika bekletip böreklerin suyunu süzün. Börekleri halka biçiminde doğranmış havuçlara geçirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 fırında, üzeri kızarana dek pişirin. |
| |