Alinazik Tarifi
Malzemeler:
• 1 kg kemer patlıcan
• 1 bağ maydanoz
• 1 diş sarımsak
• Yarım kg orta yağlı kıyma
• Has zeytinyağı
• Kırmızıbiber, pul biber, tuz
• Yoğurt
Yapılışı: Patlıcanlar közlenir ve kabukları bir güzel soyulur. - Soyulan patlıcanlar küp küp doğranır ve yağda kavrulur. - Patlıcanlar kavrulurken; sarımsaklı yoğurt hazırlanır. - Kavrulan patlıcanlar bir kaba alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. - Yoğurdun üzerine koyulmak üzere kıyma kavrulur ve içine kırmızıbiber, tuz ilave edilir. - Kavrulmuş kıyma yoğurdun üzerine koyulur ve ince ince doğranmış maydanoz etin üzerine koyularak servis edilir.
Afiyet olsun. |