28 Kasım 2013, 16:36
|
#5 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ergenlik döneminde aşk acısı
| MasteR06 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Ergenlik dönemine gelmeden kendini tanımaya çalışan erkek çocuklar anneye, kızlar babalarına hayrandırlar.Bu hayranlık onların yaptıklarını yapma,Anne'yi baba'dan ya da baba'yı anne'den kıskanma,babam ya da annem neden birlikte uyuyor gelip benle uyumalı,annem babam'a aşkım,hayatım diyor ya da tam tersi annem babama bana da öyle hitap etmeli şeklinde uzar gider.Bu bizlere göre hayranlık olsada çocuklara göre aşk'tır.Okul dönemi başladığında bu hayranlık sıra arkadaşına,öğretmenine,sınıfın güzeline ya da yakışıklısına aşk ile devam eder.Bu dönemlerde kendini iyice tanıyan bireyler ergenlik dönemine girdiğinde geçmiş dönemlerde kendi içlerinde yaşadıkları ve atlatamadıkları çocukluk aşkları sebebiyle ergenlik döneminde acayip acayip şarkılar dinlemeye,olur olmaz sözler söylemeye,agresif davranmaya,yalnız olduğunu söylemeye başlarlar.Bunun sizce çözümü nedir?
A) Islak odunla döveceksin.
B) Sürekli konuşup kendini ona arkadaş gibi hissettirip doğru yola yönlendireceksin.
C) Kendi haline bırakacaksın.
D) Uzman yardımı
E) Hiçbiri.
Bence bunun tek bir çözümü var.Uzman yardımı.Sadece çocuk için değil tüm ailenin bu uzmana görünüp o şekilde davranması şarttır.Ne yaparsanız yapın uzman yardımı olmadan bu çocuklar yanlışlarını göremezler.Bir uzman çocuklara arkadaş gibi yaklaşır ki özellikle ergenlik dönemindeki gençler diyelim çocuk olduklarını düşünmüyorum aileden olmayan kendilerinden yaşça büyük kişileri dinlemeye,önerilerine uymaya daha açıktır.Bunu kendi gözlemlerinizle çözebilirsiniz.
Nasıl mı?Her mahallede bir ağır abi illa ki vardır.Gençler bu ağır abilere takılmaya,onların gerçek ve ya fason hikayelerini dinlemeye,onun gibi olmaya hevesli olurlar.
Benim çocukluğumda mahallemde süslü necla vardı.25-30 yaşlarında mahalleden geçtiğinde kasabı,manavı,bakkalı kapıya çıkartan birşeydi Mahallenin ergen kızları onunla konuşmaya,onun gibi davranmaya pek meraklıydı.
Yukarıdaki örneklerim benim kendi görüşlerimdir ki hak vermek ya da vermemek sizlere kalmıştır.
Gençlere arkadaş gibi yaklaşan bir uzman yardımıyla gençleri bu durumdan çıkartıp soyutlamak daha mantıklıdır.Ailelerin çoğu kendi yaşadıkları şeyleri bir yardımsız çözmüş ve bu konuda hâla acemidirler.
Saygılarımla.
| Buluğ çağındaki pek sayın arkadaşlarımız ne yazıkki uzman yardımını kabul etmiyor ''ben deli miyim''gibi çıkışları oluyor.En güzeli sabırla ve olgunlukla karşılamak,geri dönüşü olmayan hataların önüne geçmek.
Dipnot:Kardeşimden biliyorum.
Yine Dipnot:Islak odun seçeneği de aklıma yatmadı değil Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |