Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram antepfıstığı
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Süslemek için: Antepfıstığı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Un ve sıvıyağı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Antepfıstığını ilave edin ve hafif kızarmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1-2 dakika dinlendikten sonra kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti helvaya yavaşça karıştırarak ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Sıcakken küçük kalıplara koyun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Antepfıstığı ile süsledikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapın.