Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2013, 19:02   #1
Çevrimdışı
Bozkurt- Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Ağların İzlenmesi Gündemde




İçişleri Bakanlığının açıklamasında, suç çeteleri ve teröristlerin bu tür siteleri kullanıyor olabileceği, bu yüzden söz konusu sitelerin izlenmesi planın değerlendirilmekte olduğu belirtildi. Açıklamada, kullanıcıların izlenebileceği, görüşmelerin içeriğini arşivlemenin düşünülmediği ifade edildi.
Planın, İçişleri Bakanlığının bütün telefon görüşmeleri, elektronik posta yazışmaları ve internet sitelerine yapılan ziyaretlerin merkezi bir veri tabanında depolanmasına ilişkin uygulama çerçevesinde olduğu kaydedildi.
Sivil hak ve özgürlükleri savunan dernek ve kurumlar ise plana, ”işgüzarlık” olacağını savunarak karşı çıkıyor.
Planı savunan yetkililer, devletin milyonlarca kişinin Facebook, Bebo ve Myspace gibi sosyal ağlar üzerinden arkadaşlarıyla ve yakınlarıyla yaptıkları görüşmelerin içeriğiyle ilgili olmadığını, sadece ”kimin kiminle ilişki içinde olduğunu” izlemenin amaçlandığını belirtiyor.
Planı değerlendiren Liberal Demokrat Parti milletvekili Tom Brake, bu tür sosyal ağların bireylere ilişkin cinsel tercih, dini inanç ve siyasi görüş gibi hassas bilgiler içerdiğine dikkati çekerken, bunların hükümetin kontrolündeki merkezi veri tabanından sızması tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
Kaynak: Sabah

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan