Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2013, 22:34   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi (Resimli)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • 250 gram tel kadayıf+1 su bardağı ufalanmış kadayıf
    5 çorba kaşığı tozşeker
    1 kg soğuk süt
    4 çorba kaşığı tepeleme un
    1 adet yumurta
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 tatlı kaşığı tereyağı


Kadayıflı Tavuk Göğsü Yapılışı

250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan tozşeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı tozşeker karışımını serpip servis yapın.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet