16 Aralık 2013, 22:41
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Krepte Kırlangıç Tarifi (Resimli)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - İçi için:
200 gram kırlangıç fileto
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 adet domates
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
100 gram dil peyniri
Tuz Karabiber
Krep için:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Garnitür için:
Sivri biber Kiraz domates
Brüksellahanası Krepte Kırlangıç Yapılışı İÇ harcı hazırlamak için, tereyağını kızdırıp, piyazlık doğranmış soğan ve ince kıyılmış mantarı soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kuşüzümü ilave edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyip sotelemeye devam edin. Kırlangıç filetoyu suda 10 dakika haşlayın ve bir kevgirle alarak soğanlı malzemenin içine katın. Hepsini 1-2 dakika daha soteledikten sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, dil peynirinin yarısını, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Krep için, derin bir kasede yumurta, süt, un ve sıvıyağı karıştırın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp hafifçe yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün. Tavayı sağa sola sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Krebi önlü arkalı kızartın. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Kreplerin içine hazırladığınız balıklı iç harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Üzerlerine kalan dil peynirini yerleştirip, sivri biber, kiraz domates ve brüksellahanasıyla birlikte güveç kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
| |