Malzemeler
500 gr kuzu ciğeri 1 soğan 5 havuç 5 sivribiber Yarım demet maydanoz 50 gr margarin 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı : - Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Soğan, biber ve maydanozu temizleyip ince ince kesin.
- Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Margarini güveç kabında eritip soğanı ekleyin 1-2 dakika kavurun.
- Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
- Kuzu ciğeri ve maydanoz hariç tüm sebzeleri güvece ekleyin.
- Üzerine salçalı karışımı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
- Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…