Malzemeler
1 kg kuzu eti 2 soğan 3 ortaboy domates 2 sivri biber Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 limon Yarım demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı : - Kuzu etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp etler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Soğanları ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın. Sivri biberleri biraz irice doğrayın.
- Etler pişmeye yakın ayçiçeği yağı, su, soğan ve biberleri ekleyip birlikte kavurun.
- Domatesleri ve 1 bardak suyla karıştırdığınız salçayı ilave edin.
- 20-25 dakika daha pişirin.
- İnce kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Yemeği 2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…