Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Damak lezzetine düşkünseniz, kaymağı sıra dışı tatlarda da deneyin! MALZEMELER
400 gram kaymak
1 adet ekmek kadayıfı
5 su bardağı sıcak su
2 kg toz şeker
5 su bardağı soğuk su
Yarım limonun suyu Süslemek için:
File antepfıstığı KAYMAKLI EKMEK KADAYIFININ YAPILIŞI
Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde tozşeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın.
Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi ocağa oturtup, ara sıra çevirerek ağır ateşte pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dilimleyip, üzerlerine kaymak yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com |