Malzemeler
4 parça ince dövülmüş biftek Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 gr tereyağı 1 soğan 400 gr mantar 2 yemek kaşığı krema 3/4 çay bardağı sıcak su Tuz Taze çekilmiş karabiber Kekik
Hazırlanışı: - Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
- Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
- Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin.
- Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.
- Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın.
- Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın.
- Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin.
- Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…