Malzemeler
500 gr kıyma 2-3 yemek kaşığı galeta unu 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 diş sarımsak Tuz Karabiber Kimyon Sunum için 2 bazlama 60 gr tereyağı 600 gr yoğurt 1-2 diş sarımsak Sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağı 40 gr tereyağı Tuz Karabiber 1.5 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2/3 çay bardağı su
Hazırlanışı: - Sarımsağı rendeleyip kıyma ile karıştırın.
- Tuz, karabiber, kimyon, biber salçası ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.
- Kıymadan parçalar alıp yassı şekilde çöp şişe yerleştirin.
- Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra ızgarada kızarıncaya kadar pişirin.
- Sos için, zeytinyağı ve salçaları tavada birkaç dakika pişirin.
- Tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- Su ilave ederek 4-5 dakika kaynatın.
- Tuz, karabiber ile tatlandırın.
- Bazlamaları iri küp şeklinde doğrayın.
- Tavada tereyağını eritip bazlamaları kızarıncaya kadar birkaç dakika pişirin.
- Servis tabağına yayın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Köfteleri yerleştirip sos dökerek servis yapın.
Afiyet olsun!