Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2014, 13:06   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağlı Buğday Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MALZEMELER


½ su bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı un

8 su bardağı su

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağ

tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yağlı Buğday Çorbası

Yağlı Buğday Çorbası tarifi

01 Aşurelik buğdayları yıkayarak 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) haşlayın.
02 Tereyağı koyduğunuz tencerede unu kavurun.
03 4 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. (Et suyu ile pişirirseniz daha lezzetli olur ancak ben o zamanki koşulları düşünerek eklemedim. )
04 Aşurelik buğdayları çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
05 1 su bardağı sütü ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
06 Tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak servis yapın.
07 İsterseniz tereyağında kavurduğunuz kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan