Muzun daha uzun dayanması nasıl sağlanır?
Rengine ve tadına bayıldığımız muzu daha uzun süre ilk günkü gibi saklayabilirsiniz!
Muz, çabucak olgunlaşan ve tadını kaybedebilen bir meyvedir. Henüz olgunlaşmamışken toplanan muzlar zamanla yeşilden sarı renge döner. Eve alıp getirdiğinizde ise oda sıcaklığında saklamanız gerekir ancak yine de uzun dayanmaz ve kahverengi bir renk almaya başlar.
1- Dilimlenmiş muzu daha uzun süre kararmadan saklamak için dilimlere limon suyu damlatmalısınız.
2 -Bütün muzu saklarken ise streç film ile sap kısımlarını sarmanız yeterli olacaktır.
Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır. |