Beşamel soslu Fırın Makarna
malzemeler
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
( veya çeçil peyniri )
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Beşamel soslu Fırın Makarna hazırlanışı
Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. |