Tombik Hamurlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler Hamuru İçin:
3-3, 5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu İç Malzemesi:
5 adet domates
200 gr yağsız yada az yağlı peynir
tuz
arzuya göre Dereotu Tarif
Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabında karıştırıp yoğurun. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk. kadar dinlendirin.
Dometesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Dereotunu doğrayın. Peyniri çatalla ezip dereotu ve istediğiniz yeşilliklerle harmanlayın. Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın. Hamurun üzerine aralıklarla domates dilimlerini ve dereotlarını yerleştirin. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp domates dilimlerinin üzerine serin ve su bardağıyla domateslerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın. |