Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2014, 14:34   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Abant Kebabı (Beşamel Soslu)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme:
400 g hindi eti (kuzu, dana, tavuk da olabilir)
1 kuru sogan
2 kabak (ya da 2 patlican)
2 patates
2 havuc
2 domates
1 paprika ( ya da 4-5 adet sivri biber)
1 su bardagi bezelye (kullanmadim)
Tuz, karabiber
Kekik
3 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi domates salcasi
Kizartmak icin siviyag
(besamel sos icin) 2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1,5 su bardagi süt
1/2 su bardagi kasar peyniri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapilisi:
Sogani küp seklinde dograyip 3 yemek kasigi tereyagi eklenmis tencerede orta ateste 4-5 dakika kavurun.
Eti küp seklinde dograyip sogana ilave edin. Et suyunu birakip cekinceye kadar kavurmaya devam edin. Salca, yeterince tuz, karabiber, bolca kekik ilave edip bir iki kere karistirin. ocaktan alin.
Patates ve kabaklari soyup küp seklinde dograyin. Paprikayi yikayip cekirdeklerini temizleyip küp seklinde dograyin. Her birini sirayla orta derecede isittiginiz siviyagda hafifce kizartin.
Domatesleri yikayip küp seklinde dograyin.
Kizarttiginiz sebzeler ve kavurmus oldugunuz et ve domatesleri büyükce bir kabin icerisinde karistirin.
Büyükce bir tepsiyi hafifce yaglayin.
Karisimi porsiyonluk kaseye doldurup tepsiye aktarin.
Kücükbir tencerede besamel sosu hazirlamak icin 2 yemek kasigi tereyagini orta atste eritin. Unu ekleyip bir kac dakika kavurun. Azar azar sütü ekleyin. Bir yandan cirparak özleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yogunlasinca ocaktan alin.
Besamel sosu hazirladigimiz porsiyonluk karisimlarin üzerlerine kasikla gezdirerek paylastirin. Üzerlerine kasar peyniri rendesi serpin.
200 derecede isitilmis firinda kizarana dek pisirip servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan