Hamsi Ekmeği (Karadeniz Yöresi)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 kase tuzlanmış hamsi (1 gece önceden suya yatırılmış)
1 kase taze soğan
1 kase doğranmış maydanoz
1 avuç taze nane
1 demet pazı
1 adet kuru soğan
2 bardak mısır un
1/2 bardak un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Hamsili ekmeğinizin kalın olmasını isterseniz biraz daha küçük bir fırın kabı kullanmalısınız. (ne kadar kalın olursa içinin pişmesi o kadar uzun sürer) 170C'de pişirin. |