Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2014, 13:15   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dereotlu Bulgur Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yarım demet dereotu
4 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber

Yapılışı
Tereyağını tavaya koyalım. 1 kaşık sıvıyağı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavuralım. Ezilmiş veya küçük küçük doğranmış sarımsakları da ilave edelim. 1-2 dakika da bu şekilde karıştıralım.

Şimdi bulguru ilave edelim. 4-5 dakika kavuralım. Sivri biberleri ve et suyumuzu ilave edelim. Kapağını kapatıp kaynayana kadar bekleyelim. Şimdi içerisine tuzu, karabiber ve dereotumuzun yarısını ilave edelim. Kapağı kapatıp 10-15 dakika pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra kalan dereotunu ilave edelim. Yaklaşık 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet