Dereotlu Bulgur Pilavı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yarım demet dereotu
4 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber Yapılışı
Tereyağını tavaya koyalım. 1 kaşık sıvıyağı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavuralım. Ezilmiş veya küçük küçük doğranmış sarımsakları da ilave edelim. 1-2 dakika da bu şekilde karıştıralım.
Şimdi bulguru ilave edelim. 4-5 dakika kavuralım. Sivri biberleri ve et suyumuzu ilave edelim. Kapağını kapatıp kaynayana kadar bekleyelim. Şimdi içerisine tuzu, karabiber ve dereotumuzun yarısını ilave edelim. Kapağı kapatıp 10-15 dakika pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra kalan dereotunu ilave edelim. Yaklaşık 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |