| Hollandez Sos
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
4 yumurta sarısı
250 gr tereyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Acı toz biber Hazırlanışı:
Sirke, su ve biber tanelerini küçük ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin. Ocağı kısıp 1 dakika hafifçe kaynatın. Tavayı ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Bir tavaya tabanın yarısı dolacak kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Ertitilmiş tereyağını çok yavaş ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip tuz, karabiber ve toz kırmızı biberlerle tatlandırın.
Hollandez sos artık hazır, afiyet olsun |