Fırında Un Helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı un
100 gram margarin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı:
Derin bir tencerede, yağı eritip, içine unu ilave ettikten sonra , unun rengi kahverengi oluncaya kadar kavurunuz.
Un rengini alınca , sırasıyla içine şekeri, suyu ve sütü ilave edip, karıştırınız.
Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişiriniz.
Pişen helvayı 10 dak. üzerine havlu kağıt koyup, demlendiriniz.
Pişen helvayı ısıya dayanıklı bir kaba veya tepsiye yerleştirip, üzerini düzeltiniz.
Çiğ dolmalık fıstıkları helvanın üzerine batırınız.
Önceden 185 derecede işittiğiniz fırında, dolmalık fıstıklar iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz. |