| Patlıcan Kulesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Bostan batlıcanı
kızartmak için yag
iç pilav
un
tuz Tarif
Patlıcanları ince yuvarlak dilimleyip tuzlu suda bekletelim.
sonra una bulayıp kızartıp fazla yagını almak üzere pecete üzerine alalım...
sufle kaplarına önce yaglı kagıdı dibine dogru ve yanlara gelecek sekilde koyalım üzerinede önce patlcanı alta koyalım
yanlarınada resimdeki gibi dizip içlerine ben iç pilav koydum ama etli yaptım pilavımı sizler dilediğiniz sekilde iç yapıp kayobilirsiniz
örnegin sebzeli et, patates püresi gibi...bunları koyduktan sonra tekrar üzerine patlıcan koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 10 dak kadar pişirin cıkardıgınız kapları servis tabagına ters cevirip domates sosu ile süsleyip ikram yapınız afiyet olsun... |