Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2014, 10:49   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balkabaklı Rulo Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir kilo kabak (kabuğunun altındaki yeşil kısmı ne kadar koyu olursa o kadar lezzetli olur)
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Üç paket eti burçak bisküvi
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Bir paket kremşanti
İki adet muz

Tarif

Bir kilo kabak temizlendikten sonra dilimlere ayrılır, rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Tencereye konur, üstüne bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edilir.
Ocağa koyup karıştırılarak kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirilir.
Kabaklar yumuşayınca ocaktan alınır.
Hafif ılıması beklenir ve ılıdıktan sonra üç paket eti burçak bisküvi içine ufalanır.
Kabakla beraber iyice ezilir, yarım su bardağı ceviz ilave edilip karıştırılır.
Tezgâhın üstüne uzunca streç folyo serilir ve karışım bunun üstüne konularak dikdörtgen şeklinde açılır.
Ortasına iki adet muz konur ve streç folyo yardımıyla rulo yapılıp sarılır.
Yanları kapatılıp buzdolabına konur.
Bir iki saat dinlendikten sonra buzdolabından alınarak streç folyodan çıkarılıp dikdörtgen şeklindeki bir servis tabağına konulur.
Üstü bir paketten hazırlanan kremşanti ile süslenir.
Kalan ceviz serpilerek servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet