Konu: Myomektomi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2014, 12:31   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Myomektomi




Myomektomi rahimdeki selim huylu urların alınmasıdır.Urların alınması sırasında rahim,tüpler overler mümkün olduğunca anatomik durumları korunmaya çalışılmalıdır.
Özellikle bebeği olmayan kadınlarda tüpler ile urların bulunduğu yer arasındaki ilişki iyi gözlenmeli ve yumurta hücresinin geçişi iyi korunmalıdır.



Myomlar rahim duvarında oluşan kütlelerdir.Adet kanamasının şiddetli olmasına yol açabilirler.ve nadiren özellikle gebelikte ağrıya sebep olabilirler.Özel bir nedene bağlı olarak oluşmazlar kanserleşme olasılıkları oldukça düşüktür. Ameliyat genel anestezi altında yapılır.Genellikle 1-2 saat kadar sürer ama bu süre myomların sayı ve büyüklüğüne bağlıdır.

Ameliyat sırasında mesaneye -idrar torbasına- sevamlı bir sonda takılarak idrar çıkışı gözlenir.Ameliyat sonunda eğer küçük kanamalarda şüphe duyulursa karın boşluğuna bir dren konularak kanamalar boşaltılır.Bu drenler 24-48 saat sonra çıkartılır.



Eğer nadiren kanama durdurulamazsa rahim alınmak zorunda kalınır. Ameliyat öncesi mutlak ve mutlak sitolojik inceleme yapılmalıdır. Çıkan kütle de patolojik incelemeye tabi tutulmalıdır. Operasyon sonrası hastahanede kalma süresi 3-7 gün kadardır.



1
Violent bunu beğendi
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver