Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2014, 09:00   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sebzeli Isırgan Otlu Buğday Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası malzemeleri

1 çay bardağı aşurelik buğday
1 demet pazı yaprağı
1 soğan
1 kabak
400 gr süzme yoğurt
1 yumurta
Su
3 yemek kaşığı süt
Tuz
3 diş sarımsak

üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kurutulmuş ısırgan otu

Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası hazırlanışı

Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin. Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin. Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada ısıtıp ısırgan otu ve kırmızı pul biberi ilave edin. çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları