Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2014, 14:50   #1
Çevrimdışı
yaSmin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetin tarihi günü!




Belki farkında değilsiniz ama bugün, World Wide Web'in tarihi günlerinden biri...
Sadece 25 sene önce internet diye bir şey yoktu. Evet, inanması güç ama bugün hayatın neredeyse vazgeçilmezi haline gelen internet, birçoğumuzdan daha genç.
Her şey, bir CERN araştırma tesisi üyesi Tim Berners-Lee'nin ortaya çıkardığı iletişim yöntemiyle başladı. İnternetin ilk temelleri, Berners-Lee'nin 12 Mart'ta yayınladığı "Information Management: A Proposal" ("Bilgi Yönetimi: Bir Teklif") belgesiyle atıldı; bu belgede bugün World Wide Web olarak isimlendirilen fikrin temelleri yer alıyordu.
Berners-Lee, CNet ile bugün yaptığı bir röportajda web'in farklı şekillerde kullanılmasından çok etkilendiğini, bunun yanında bazı ülke ve şirketlerin interneti denetim altında tutmaya çalışmasından endişe duyduğunu söyledi. Berners-Lee, web tabanlı uygulamalara geçiş konusunda da tavsiyelerde bulundu.
Web'in ortaya çıkışının tüm dünyayı değiştirdiği şüphesiz bir gerçek. Bunun en azından yakın gelecekte devam edeceğini söylemek de mümkün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan