Bezeli Tart
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler tart hamuru için:
2 yumurta
100 gr. margarin
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
bezeler için:
2 yumurta akı
2 çay bardağı şeker üzeri için:
1 kase vişne reçeli
yarım su bardağı fındık Tarif Tartın Hazırlanması:
Karıştırma kabının içerisinde şeker ve yumurtayı karıştırıyoruz.
Yoğurt, sıvı yağ, margarini de ilâve ediyoruz.
Bu malzemeler iyice karıştırdıktan sonra, un ve kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tart kalıbımızı yapışmaması için sıvı yağla yağlayıp hafif un serpiyoruz.
Hamuru iyice kalıba yaydıktan sonra çatalla birkaç yerinden delikler açıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Bezesi İçin:
Yumurta beyazı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Tartımız piştikten sonra kalıbı bir fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
Vişne reçelini tartın üzerine yayıyoruz.
Bezeyi de yaydıktan sonra üzerine kırılmış fındık parçaları serpip 180 derece fırında, bezenin rengi değişmeyecek şekilde tâkip edip pişiriyoruz.
Tepsiyi fırını içerisinden çıkarmayıp kurumasını sağlıyoruz.
(Alıntı) |