Konu: Bezeli Tart
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2014, 08:57   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bezeli Tart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

tart hamuru için:
2 yumurta
100 gr. margarin
1 çay bardağı margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
bezeler için:
2 yumurta akı
2 çay bardağı şeker
üzeri için:
1 kase vişne reçeli
yarım su bardağı fındık

Tarif

Tartın Hazırlanması:
Karıştırma kabının içerisinde şeker ve yumurtayı karıştırıyoruz.
Yoğurt, sıvı yağ, margarini de ilâve ediyoruz.
Bu malzemeler iyice karıştırdıktan sonra, un ve kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tart kalıbımızı yapışmaması için sıvı yağla yağlayıp hafif un serpiyoruz.
Hamuru iyice kalıba yaydıktan sonra çatalla birkaç yerinden delikler açıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz.

Bezesi İçin:
Yumurta beyazı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Tartımız piştikten sonra kalıbı bir fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
Vişne reçelini tartın üzerine yayıyoruz.
Bezeyi de yaydıktan sonra üzerine kırılmış fındık parçaları serpip 180 derece fırında, bezenin rengi değişmeyecek şekilde tâkip edip pişiriyoruz.
Tepsiyi fırını içerisinden çıkarmayıp kurumasını sağlıyoruz.

(Alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan