Can Erikli Sarma Tarifi
Malzemeler
250-300 gram taze asma yaprağı
Yarım kg kıyma
Yarımşar su bardağı pirinç ve bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet can erik
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Can Erikli Sarma Yapılışı
Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Kıyma, pirinç, bulgur, biber salçası ve zeytinyağını, kimyon, tuz, karabiber ilavesiyle yoğurun. Hazırladığınız bu dolma içinden her yaprağa birer kaşık koyarak, yaprakları sarın. Tencerenin altına varsa 2-3 adet kemik dizin. Yoksa birkaç asma yaprağıyla tencerenin tabanını kaplayın. Sarmaları tencereye dizerken aralarına erikleri serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika susuz pişirin. 4 su bardağı sıcak su ve tereyağı ilave edin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatarak, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Alıntı |