Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2014, 18:17   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Karalahana Sarması Tarifi




Etli karalahana sarması tarifi malzemeler:
2 demet karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Bir tencere kaynamış su
1,5 su bardağı pirinç
4 baş kuru soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı doğranmış maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ

Etli karalahana sarması tarifi hazırlanışı:
Büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin.
Bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. Yaprakları teker teker yıkayın.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
Yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.
Koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin.
2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün.
Karalahanaların soğumasını bekleyin.
Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın.
4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.
Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.)
Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.
Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin.
Sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin.
Dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin.
En üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun.
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan